lakcím bejelentés

 2010.04.02. 00:50

Sulver bérlője lakcím-problémákkal küzd. Kérdése jogos,miszerint köteles-e megértőnek lenni, és 5 évre megengedni a bejelentést. Más kérdés, hogy egyáltalán ez tényleg így működik-e. Levél alant.

Az albérlőm egy olyan kéréssel ált elő, hogy szeretné, ha ideiglenesen bejelenteném őt az albérletbe, mert másként nem kap állást. Van állandó lakcíme egy kb 120 km-re levő városban, de az nem jó a munkaadójának valamiért. Utána érdeklődtem a dolognak, 5 évre kapná meg az ideiglenes lakcím kártyát, viszont miután bejelentettem ki nem jelenthetem, csak ö jelentkezhet ki (Jogilag másként is kijelenthetem, de az sokáig tart). Jelenleg jó a viszonyom az albérlővel, szívesen segítenék neki, de 5 évre semmiképp sem fogom bejelenteni, ennyi időre előre nem látok, nem tudom mi lesz. Máshol hogyan oldották meg ezt az ideiglenes lakcím problémát? Nem hiszem, hogy sok főbérlő vállalná, hogy 5 évre bejelenti az albérlőt, lévén, ha bejelentette, akkor jogilag nehéz kiraknia, ha gond van.

Amikor kollégista voltam, első év elején a kollégium kitöltetett velünk egy ideiglenes lakcímbejelentő papírt, amit aztán úgy kértek, hogy 4 évre szóljon. Véleményem szerint érdemes lenne utánakérdezni egy okmányirodában, mert nem hinném, hogy valakinek kötelező 5 évig ugyanott laknia. Várjuk az olvasók véleményét, tapasztalatait!

Címkék: bejelentés lakcím ideiglenes albérlet

A bejegyzés trackback címe:

https://asasasasasa.blog.hu/api/trackback/id/tr21888431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virtual Hopper 2013.01.15. 17:35:56

az alberlovel elore ala kell vele iratni egy lakcim kijelentot is, nemreg az alberletkiraly.hu vagy az alberlet.hun talalt egyik tulaj vazolta fel ezt a megtisztelo szignozasi lehetoseget
süti beállítások módosítása